Dutch Tapestries

Bekijk ons portfolio

DutchTapestries® Woven Art werkt sinds 1992 samen met de 5e generatie wever in Vlaanderen. Hendrik werd tijdens zijn werk in de experimentele archeologie gegrepen door dit traditionele ambacht en ziet het sinds die tijd als zijn missie deze weefkunst helpen te behouden en zoveel mogelijk te promoten.

Dutch Tapestries Tas
Dutch Tapestries Tas
Dutch Tapestries Tas

Weven is onze kunst

DutchTapestries® ontwerpt en produceert sinds 1992 jacquard geweven collecties.

In samenwerking met onder meer musea vertalen wij artwork in geweven stof. Van deze stoffen worden in ons atelier mooie producten als tassen, sjaals, kussens, wandkleden en plaids gemaakt. Wij werken al jarenlang samen met het Rijksmuseum, Kröller-Müller Museum, het Mauritshuis en de Keukenhof en met buitenlandse topmusea als de Amerikaanse Barnes Foundation (Philadelphia) en The National Gallery in Londen.

Kunst en erfgoed

In samenwerking met een inmiddels vijf generaties oud Vlaams familiebedrijf weven wij jacquard stoffen. De dessins zijn vaak geïnspireerd op internationaal vermaarde kunstwerken of Hollandse iconen.

Volgens de wensen van de klant wordt met deze zware kwaliteit stoffen een eigen lijn van tassen, kussens en/of sjaals ontworpen.

Al deze producten worden met de hand gemaakt in ons atelier in Polen. Het eindproduct is een mooi item voor de giftshop en met dit cadeau neemt de klant een stuk ambachtelijk erfgoed mee naar huis.

Lanzfeld Editions

Dutch Tapestries
Kleiland 14 B
8271 RV IJsselmuiden
The Netherlands
info@dutchtapestries.com
www.dutchtapestries.com/